Antikondenzálás

A lemez tetők egyik tulajdonsága, hogy a külső hőmérséklet hűlésével a lemez is azonnal hűlni kezd. Ha a tető belső oldalán a levegő melegebb, és páradús, akkor a pára lecsapódik a lemez belső felületén. Ez a lecsapódás során felgyülemlett víz csepegésnek indulhat, ezzel károsítva a lemez tető alatt tároltakat, vagy akár a tető szerkezetet. A páralecsapódás ellen lehet védekezni párazáró fóliával és antikondenzációs filc bevonattal is. 

Antikondenzációs filc 

A filc nagyjából 1,0mm vastag szövet hatású PES membrán, aminek csekély a tömege, azonban rendkívül jó a nedvszívó képessége.
Az antikondenzációs filc megakadályozza a páralecsapódásból adódó csepegést olyan környezetben, ahol a páralecsapódás megjelenhet. Amikor a páralecsapódás megkezdődik, a filc nedvszívó közegként szolgál, ami megelőzi a vízcseppek lecseppenését a tetőről. Amint a páralecsapódás megszűnik, a megfogott vízcseppek kiszáradnak a filc felületéről, ezzel újra szárazzá válva.  
Ahhoz, hogy ez megfelelően működjön, a filcnek egész nap száraznak kell lennie. Ehhez megfelelő szellőzés szükséges az épület belsejében. A fenti ábra egyszerűen mutatja a megfelelő szellőzést az épületben.

Antikondenzált tetőlemez

Az antikondenzációs filcet közvetlenül a lemeztető gyártása közben ragasztják rá a lemez belső felületére. A ragasztással történő applikálás hosszú időre garantálja a filc megmaradását a lemezen. A filc külföldről érkezik öntapadó réteggel ellátva tekercsekben. A Steel-Lemez Kft.-nél az összes, tetőre szánt lemezt meg lehet filccel rendelni.

Az antikondenzált trapézlemez, cserepeslemez alkalmazását olyan épületekben ajánljuk, ahol... 
... a páralecsapódásból eredő vizesedést meg kell akadályozni,
... a párazáró fólia alkalmazása nem megoldható,
... gyors és egyszerű megoldással kívánják megoldani a páralecsapódás elleni védekezést,
... ahol megoldható a tető megfelelő szellőztetése.

Betöltés...